ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Αδύνατη η επανεκκίνηση των συνομιλιών

17:37 - 28 Φεβ 2018 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης για Κυπριακό: Αδύνατη η επανεκκίνηση των συνομιλιών
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μίλησε την Τετάρτη στην κυπριακή Βουλή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνομιλίες για το Κυπριακό, λέγοντας πως υπό τις παρούσες συνθήκες η επανέναρξη των συνομιλιών είναι "αδύνατη".

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν δυναμιτίσει το κλίμα, με τον Νίκο Αναστασιάδη να σημειώνει πως «δυστυχώς η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας όχι μόνο παρουσιάζονται απρόθυμοι αλλά και με πρόσθετες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου αλλά και απαράδεκτες προτάξεις καθιστούν την επανέναρξη των συνομιλιών τουλάχιστον επί του παρόντος αδύνατη».

Πρόσθεσε ότι αν αρθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και «οι απαράδεκτες προτάξεις και αξιώσεις των Τουρκοκυπρίων», θα είναι έτοιμος να εμπλακεί σε νέο διάλογο.

Για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η σημερινή στρατηγική εμβάθυνσης των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και την ενίσχυση της σύνοδο των 7 νότιων χωρών της Ε.Ε. με τα γειτονικά κράτη.

Επίσης, αναφορά έγινε και στην προώθηση της οικονομικής διπλωματίας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα και ο ενεργειακός σχεδιασμός μας.

Σε σχέση με την εσωτερική διακυβέρνηση, αναφορά έγινε στη συνέχιση του έργου για τον εκσυγχρονισμό του Κράτους και την πάταξη της διαφθοράς.

Στόχος, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί ένα κράτος, με οικονομική σταθερότητα, την ενίσχυση της ανάπτυξης, της μείωσης των φόρων και της δημιουργίας κινήτρων για προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Αναφορά έγινε και στον στόχο μείωσης της ανεργίας και της πλήρους απασχόλησης, και τη θέσπιση εθνικού, κατωτάτου μισθού για όλα τα επαγγέλματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.