ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Έχουμε πυρηνικά όπλα που δεν μπορεί να αναχαιτίσει κανείς

15:13 - 01 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Πούτιν: Έχουμε πυρηνικά όπλα που δεν μπορεί να αναχαιτίσει κανείς
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη πως η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει ανάλογα αν δεχθεί επίθεση με πυρηνικά όπλα. Άφησε αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως η Ρωσία στο οπλοστάσιό της διαθέτει πυρηνικά όπλα που δεν μπορεί να αναχαιτίσει κανείς.

Η προειδοποίηση αυτή ήρθε στο πλαίσιο ενός διαγγέλματος του Ρώσου προέδρου της Πέμπτη, στο οποίο παρουσίασε νέα σύγχρονα στρατηγικά οπλικά συστήματα που θα καταστήσουν όλα τα αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα που διαθέτουν οι ΗΠΑ ανίσχυρα.

Πρόκειται δηλαδή για πυρηνικά όπλα, που όπως λέει ο Πούτιν, δεν μπορεί να αναχαιτήσει κανείς.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης πως το νέο αμερικανικό πυρηνικό δόγμα έχει χαλαρώσει κάποιους κανόνες ως πως το πότε θα πρέπει οι ΗΠΑ να ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα από κάποια σημεία του πυρηνικού δόγματος που μειώνουν τα σημεία αναφοράς για την χρήση πυρηνικών. Όποια κατευναστικά λόγια και αν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει κανείς πίσω από κλειστές πόρτες, μπορούμε να διαβάσουμε τι γράφτηκε. Αυτά τα όπλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε απάντηση συμβατικής επίθεσης ή κυβερνοαπειλής» δήλωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 01 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.