ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ δέχτηκε να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν

09:20 - 09 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ δέχτηκε να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Εν μέσω της παγκόσμιας κατακραυγής για την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο, ο «πλανητάρχης» Ντόναλντ Τράμπ συνεχίζει να αιφνιδιάζει, καθώς αποδέχτηκε την πρόταση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, για συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου θα διεξαχθεί σύνοδος κορυφής σε τόπο και χρόνο που μένει να οριστούν. Ωστόσο αναφέρεται ότι η Ουάσιγκτον προσμένει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ παράλληλα τονίζει πως στο μεταξύ οι κυρώσεις και η πίεση που ασκείται στην Πιονγιάνγκ θα συνεχιστούν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε μέσω Twitter τη «μεγάλη πρόοδο» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

cvbcvsdf

Από τη δική του μεριά, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, χαιρέτησε την «αλλαγή» στάσης της Βόρειας Κορέας και την ανακοίνωση για την επικείμενο συνόδου κορυφής Τραμπ-Κιμ, χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη «το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας για να ασκηθεί διαρκής ισχυρή πίεση σε συντονισμό με τη διεθνή κοινότητα».

Όμως και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας διαμήνυσε ότι «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή πολιτικής από μέρους της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ». Θα συνεχίσουμε να ασκούμε τη μέγιστη πίεση ωσότου η Βόρεια Κορέα να λάβει χειροπιαστά μέτρα προς την αποπυρηνικοποίησή της κατά τρόπο πλήρη, επαληθεύσιμο και αμετάκλητο».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:10 - 09 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.