ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία:21 άτομα νοσηλεύονται από το αέριο που δηλητηρίασε τον Σκριπάλ

10:08 - 09 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Βρετανία:21 άτομα νοσηλεύονται από το αέριο που δηλητηρίασε τον Σκριπάλ
Άλλα 21 άτομα έχουν έρθει σε επαφή με το παραλυτικό αέριο, με το οποίο δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, οι οποίοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πάρκο στην πόλη Σόλσμπερι, στη Βρετανία και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το μυστήριο γύρω από τους δράστες παραμένει. Η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει την προέλευση του νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική επίθεση.

Η αστυνομία, αρχικώς επιβεβαίωσε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αστυνομικός που πρώτος έσπευσε στο σημείο και ακολούθως παραδέχθηκε ότι άλλα 21 άτομα έχουν δηλητηριαστεί από το ίδιο αέριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της βρετανικής αστυνομίας, ο αστυνομικός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση την εντατική και άλλα 21 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα, από το ίδιο αέριο, καθώς πλησίασαν στο σημείο όταν είδαν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια να είναι πεσμένοι στο έδαφος, μπροστά στο παγκάκι του πάρκου.

Ανάμεσα στους πολίτες που νοσηλεύονται, είναι και μία γιατρός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και μόλις διαπίστωσε ότι δύο άτομα είναι αναίσθητα στο έδαφος, έσπευσε να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η τελευταία μάλιστα, κατάφερε να επαναφέρει την κόρη του Ρώσου πρώην πράκτορα, η οποία ανέπνεε με δυσκολία, καθώς η επιρροή του αερίου είχε καταβάλει ήδη το αναπνευστικό της σύστημα.

Η γιατρός έδωσε κατάθεση στην αστυνομία από το κρεβάτι του νοσοκομείου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είδε κάποιον ή αν πρόσεξε κάποια ύποπτη κίνηση, που θα έδινε ένα στίγμα για τους ή τον δράστη.

Οι 21 ασθενείς δεν έχουν ανάλογα συμπτώματα με τον Ρώσο πρώην πράκτορα και την κόρη του. Νοσηλεύονται ωστόσο για λόγους ασφαλείας, αλλά και μέχρι να υποβληθούν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις, καθώς οι γιατροί θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα και να ελέγξουν εξονυχιστικά τις περιπτώσεις τους, πριν δώσουν εξιτήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 09 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.