ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος είναι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

07:37 - 14 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ποιος είναι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο
Η απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών και η τοποθέτηση του Μάικ Πομπέο στη θέση σχολιάστηκε ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Πώς εξηγούν, όμως, τα αμερικανικά ΜΜΕ την επιλογή αυτή του Ντόναλντ Τραμπ και ποια είναι τα… παράσημα του Πομπέο, που έκαναν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να τον επιλέξει;

Τραμπ και Τίλερσον είχαν συχνά – πυκνά συγκρούσεις για διάφορα θέματα και όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος ίσως η μεγαλύτερη διαφωνία τους ήταν αυτή σχετικά με τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Για πολλούς αυτή και μόνο η διαφωνία ήταν αρκετή για να ραγίσει το γυαλί. Και την ίδια ώρα ο έως τώρα διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο, έμοιαζε στα μάτια του Τραμπ ως η τέλεια επιλογή.

Οπαδός του συντηρητικού Tea Party ο Πομπέο υποστηρίζει φανατικά εδώ και χρόνια τη… δεξιά στροφή των Ρεπουμπλικανών. Προεκλογικά πολέμησε άγρια τη Χίλαρι Κλίντον και έτσι ήρθε πιο κοντά με τον Τραμπ.

Σύμφωνα με την Washington Post στην εξωτερική πολιτική ο Πομπέο χαρακτηρίζεται «γεράκι». Αρκετές φορές έχει αγωνιστεί για την ανάκληση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, αλλά και την αλλαγή καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα.

Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Εκπροσώπησε την Πολιτεια του Κάνσας στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2011 πριν μετακομίσει στη CIA το 2017.

Από όλα τα στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, περιγράφεται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη αφοσίωση στον Τραμπ.

Και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να ανταμειφθεί για αυτή του την αφοσίωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.