ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν εναντίον ΕΕ: Δώσατε 400δισ. στην Ελλάδα, στην Τουρκία τίποτα

19:40 - 14 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ερντογάν εναντίον ΕΕ: Δώσατε 400δισ. στην Ελλάδα, στην Τουρκία τίποτα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάλασε το... σερί των τελευταίων ημερών και σε μία ακόμη δημόσια τοποθέτησή του επιτέθηκε στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε συγκεκριμένα την ΕΕ πως βοηθάει την Ελλάδα επειδή έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά ποτέ δεν βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας.

«Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και συνέχισε: "Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία και ό,τι κατάφερε, το κατάφερε με την δύναμη της καρδιάς του".

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Ερντογάν χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά ειρηνευτική επιχείρηση την εισβολή στην Κύπρο και είπε ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη κανέναν, καθώς όπως είπε είναι το 17ο ΑΕΠ στον πλανήτη.

Ειρηνευτική χαρακτήρισε, όμως και την επιχείρηση στο Αφρίν. Είπε πως πρώτο μέλημα της Τουρκίας είναι να μην πάθουν τίποτα οι άμαχοι, ενώ χαρακτήρισε άπιστους τους Κούρδους.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:55 - 14 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.