ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστηρή προειδοποίηση Μόσχας προς Ουάσινγκτον: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά!

10:54 - 16 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Αυστηρή προειδοποίηση Μόσχας προς Ουάσινγκτον: Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά!
Έτοιμη να «απαντήσει» στις κυρώσεις από τις ΗΠΑ διευρύνοντας τη «μαύρη λίστα» Αμερικανών είναι η Μόσχα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την «αρχή της ισοτιμίας» αντιδρώντας στις κυρώσεις σε βάρος της για ανάμειξή της, όπως καταγγέλλεται, στις αμερικανικές εκλογές και σε κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο η Μόσχα δεν αποκλείει και επιπλέον μέτρα.

Η Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει τον διάλογο με την Ουάσιγκτον και θα εξισορροπήσει ανάλογα την απόκρισή της στις κυρώσεις. Κάποιοι άνθρωποι στις ΗΠΑ που θέλουν να καταστρέψουν τις σχέσεις των δύο χωρών «παίζουν με τη φωτιά» τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

Η Ουάσιγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών κατάλογο με πρόσωπα και εταιρείες που κατηγορούνται από τις αμερικανικές αρχές ότι παρενέβησαν στις αμερικανικές εκλογές. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι νέες κυρώσεις ήταν «απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις» ενώ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, επεσήμανε ότι «οι σημερινές ενέργειες στρέφονται κατά των αδιάλειπτων προσπαθειών αποσταθεροποίησης στις οποίες προβαίνει η Ρωσία, οι οποίες άρχισαν με παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές και συνεχίστηκαν με κυβερνοεπιθέσεις, περιλαμβανομένης κι εκείνης που σημειώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.