ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριστίν Λαγκάρντ: Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν μπορούν να κερδηθούν

15:44 - 16 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Κριστίν Λαγκάρντ: Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν μπορούν να κερδηθούν
«Οι πολιτικοί θα πρέπει να συνεργασθούν εποικοδομητικά για να μειώσουν τα εμπόδια στο εμπόριο και να λύσουν τις εμπορικές διαφωνίες τους χωρίς προσφυγή σε έκτακτα μέτρα. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι η πρόσφατη ανακοίνωση εισαγωγικών δασμών από τις ΗΠΑ δεν θα οδηγήσει σε μία ευρύτερη κλιμάκωση των προστατευτικών μέτρων» τονίζει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της G20, που θα συναντηθούν στο Μπουένος Άιρες την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, θα πρέπει να εστιάσουν στις αναγκαίες πολιτικές για τη διαφύλαξη και στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στους δασμούς υπογράμμισε πως: «Η οικονομική ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι οι εμπορικοί πόλεμοι όχι μόνο πλήττουν την παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά επίσης δεν μπορούν να κερδηθούν».

Επιπλέον, προσθέτει, για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών ανισορροπιών έχουν κρίσιμη σημασία οι δημοσιονομικές πολιτικές. Αυτές, περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη μείωση των ελλειμμάτων στις ΗΠΑ για να μειωθεί το χρέος της χώρας σε μία βιώσιμη τροχιά και ισχυρότερες επενδύσεις υποδομών και δαπάνες για την Παιδεία στη Γερμανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.