ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση η αλυσίδα Claire's

16:35 - 19 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Σε δύσκολη θέση η αλυσίδα Claire's
Η αλυσίδα νεανικών αξεσουάρ και κοσμημάτων είναι το τελευταίο θύμα της κρίσης, που πλήττει τα καταστήματα λιανικής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρία υπέβαλε αίτημα προστασίας από πτώχευση στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ και παράλληλα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές για αναδιάρθρωση του χρέους της.

Οι διεθνείς θυγατρικές της Claire’s δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση που κατέθεσε στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Ρον Μάρσαλ καταβάλλει προσπάθειες για την τόνωση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική, οι οποίες βρίσκονται σε καθοδική πορεία, καθώς οι αγοραστές απομακρύνονται από τα malls, όπου η Claire’s διαθέτει πολλά καταστήματα. Οι κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα, δεν βοήθησαν αρκετά.

Η Claire’s κατέληξε σε συμφωνία με ομάδα πιστωτών για την αναδιάρθρωση των δανείων της και θα λάβει νέα κεφάλαια ύψους 575 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και δανείου 250 εκατ. δολαρίων.

Στόχος της εταιρίας είναι να βγει από το άρθρο 11 τον Σεπτέμβριο,  με ρευστότητα άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων και να μειώσει το χρέος της κατά περίπου 1,9 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η εθελοντική υπαγωγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ παράλληλα εκπονεί πλάνο για να αντιστρέψει την κακή εικόνα της και να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

Bloomberg: Claire's Becomes Latest Retailer to Go Bankrupt

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.