ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από το «Sex & the City», στο τιμόνι της Ν.Υόρκης

23:59 - 19 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Από το «Sex & the City», στο τιμόνι της Ν.Υόρκης
Η ηθοποιός και ακτιβίστρια υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων Cynthia Nixon, γνωστή και ως «Μιράντα» από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Sex and the City», ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης με αντίπαλο τον εν ενεργεία κυβερνήτη Andrew Cuomo, διεκδικώντας το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Αγαπώ τη Νέα Υόρκη και σήμερα ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για κυβερνήτρια» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε η 51χρονη στο Twitter.

Η Nixon, γνωστοποίησε τις πολιτικές της προθέσεις αναρτώντας ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, όπου εμφανίζεται μέσα στο τρένο, στον δρόμο ή στο σπίτι της έχοντας στο πλευρό της τη σύζυγό της Christine Marinoni, με την οποία παντρεύτηκαν το 2012. Οι φήμες για την υποψηφιότητά της κυκλοφορούσαν εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει τρία παιδιά, τα δύο από τον προηγούμενο γάμο της. Έχει βραβευτεί με δύο Τόνι, που είναι τα βραβεία του θεάτρου του Broadway. Η σύντροφός της εργαζόταν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα για τον Δημοκρατικό δήμαρχο της Νέας Υόρκης Bill de Blasio.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το επιτελείο της, η Nixon παρουσιάζεται ως η προοδευτική εναλλακτική του Cuomo, ενώ επισημαίνονται τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνεργάτες του. Η Nixon είναι πολιτική σύμμαχος του δημάρχου της Νέας Υόρκης de Blasio, ενός Δημοκρατικού που θεωρείται ότι βρίσκεται πολιτικά «πιο αριστερά» του Cuomo.

Ο 60χρονος Cuomo διεκδικεί φέτος μια τρίτη θητεία στον θώκο του κυβερνήτη. Οι προκριματικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για την 13η Σεπτεμβρίου και οι γενικές εκλογές την 6η Νοεμβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:00 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.