ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Στην πόρτα της εξόδου ο υπεύθυνος ασφαλείας

12:46 - 20 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Facebook: Στην πόρτα της εξόδου ο υπεύθυνος ασφαλείας
Δύσκολοι καιροί για τη Facebook, αφού μετά την χρηματιστηριακή κατρακύλα λόγω της έκθεσης στοιχείων χρηστών με στόχο την ενίσχυση της καμπάνιας Τραμπ, το 2016, στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο επικεφαλής ασφαλείας του μέσου, Αλεξ Στάμος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, ο λόγος της αποχώρησής του έχουν να κάνουν με τα κενά ασφαλείας και τον τρόπο, με τον οποίο το Facebook θα πρέπει να διαχειρίζεται τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο ίδιος ο Στάμος απαντά, ωστόσο, μέσω Twitter: «Παρά τις φήμες, εξακολουθώ να είμαι εξ ολοκλήρου αφοσιωμένος στη δουλειά μου στο Facebook. Είναι αλήθεια ότι το πόστο μου έχει αλλάξει. Πλέον, αφιερώνω περισσότερο χρόνο για τη διερεύνηση των νέων κινδύνων για την ασφάλεια και εργάζομαι πάνω στην ασφάλεια στις εκλογές».

Η είδηση για την αποχώρησή του ήρθε αφού είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι τα στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook περιήλθαν στην κατοχή της εταιρείας Cambridge Analytica, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Οι New York Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους ότι τα καθήκοντα του Στάμος είχαν αλλάξει από τον Δεκέμβριο, αλλά το Facebook τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.