ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Θα σέβεστε

14:49 - 20 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ερντογάν προς ΗΠΑ: Θα σέβεστε
Ανεβασμένος από την επιτυχία στο Αφρίν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει και νέες επιχειρήσεις στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας και στέλνει ηχηρό μήνυμα στις ΗΠΑ, τις οποίες κατηγορεί πως δεν συνεργάζονται μαζί του, όπως πρέπει.

Τη Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεν είχε εκφράσει «την έντονη ανησυχία του» για την τύχη των αμάχων στην πόλη Αφρίν, στην οποία επιχείρησαν οι τουρκικές δυνάμεις και ο Ερντογάν κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού από τη μεριά των ΗΠΑ.

«Πού ήσαστε όταν σας εκφράζαμε τις ανησυχίες μας, όταν σας προτείναμε να εξοντώσουμε μαζί τους τρομοκράτες;», απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

«Αν είμαστε ο στρατηγικός σας εταίρος, θα πρέπει να μας σέβεστε, να πορεύεστε στο πλευρό μας», πρόσθεσε.

«Από την μία λέτε ότι η Τουρκία είναι στρατηγική σας εταίρος και από την άλλη συνεργάζεστε με τρομοκράτες», κατήγγειλε ο κ. Ερντογάν.

«Θελήσαμε να αγοράσουμε όπλα από εσάς, δεν το θέλατε. Όμως δώσατε δωρεάν όπλα και πυρομαχικά στους τρομοκράτες. Τι είδους συνεργασία είναι αυτή;», είπε ακόμα.

Το κλίμα έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία ενδέχεται να χτυπήσει κόκκινο το επόμενο διάστημα, καθώς ο Ερντογάν σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού και σε άλλες περιοχές. Μία από αυτές είναι η Μάνμπιτζ, στην οποία βρίσκονται ανεπτυγμένοι εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.