ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν αποφασισμένος να στείλει πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ

16:36 - 20 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν αποφασισμένος να στείλει πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ
Αποφασισμένος να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προανήγγειλε γεωτρήσεις με τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας σε συνέδριο για το Φυσικό Αέριο και το διαμοιρασμό του αναφέρθηκε στην Κύπρο και τις εργασίες έρευνας για φυσικό αέριο στην περιοχή.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να σχηματίσουν κοινή επιτροπή για τις διαδικασίες γεώτρησης και οι δύο πλευρές θα πρέπει να λάβει το ποσοστό που δικαιούνται επί των φυσικών πηγών, το οποίο να προκύψει από τον πληθυσμό τους.

«Ξέρω ότι θα επιδείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα στα αποθέματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας αλλά και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», είπε και πρόσθεσε:

«Θα προχωρήσουμε μαζί. Θα επενδύσουμε σε αυτό μαζί. Η αντιπροσωπεία που θα διαμορφωθεί, η ομάδα που θα διαμορφωθεί, θα κάνει γεωτρήσεις για όλους και, ότι βρεθεί, θα μοιραστεί στη Βόρεια και τη Νότια Κύπρο, ανάλογα με τον πληθυσμό τους».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.