ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νότια Γαλλία: Ομηρία σε σούπερ μάρκετ από Μαροκινό τζιχαντιστή-Δύο νεκροί

16:13 - 23 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Νότια Γαλλία: Ομηρία σε σούπερ μάρκετ από Μαροκινό τζιχαντιστή-Δύο νεκροί
Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, καθώς ένας ένοπλος άνδρας κρατά ομήρους μέσα σε σούπερ μάρκετ, στην πόλη Καρκασσόν, στα νότια της χώρας. Πριν από την ομηρία προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι. Ο άνδρας φέρεται να είναι Μαροκινός, ο οποίος παρακολουθείτο ως ύποπτος για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς ο δράστης φέρεται να είναι τζιχαντιστής.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, την οποία ασφαλώς και έχουν αποκλείσει.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης γύρω στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) επιτέθηκε σε τέσσερις αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα περιπολία στη συγκεκριμένη περιοχή. Άνοιξε πυρ εναντίον τους και τραυμάτισε τον έναν εξ αυτών στον ώμο. Στη συνέχεια, ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και ο δράστης εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ, όπου και κρατά ομήρους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι. Ο πρώτος νεκρός ήταν υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ(χασάπης), σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει ότι έχουν τραυματιστεί 12 άτομα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 23 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.