ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Ενέκρινε τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των 1,3 τρισ. δολαρίων

23:01 - 23 Μαρ 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Ενέκρινε τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των 1,3 τρισ. δολαρίων
Παρά τις απειλές να θέσει βέτο στον νόμο για τη χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τελικά τον νόμο, τον οποίο πάντως φρόντισε να χαρακτηρίσει ως μια «γελοία κατάσταση».

Ο Αμερικανός Τραμπ εξήγησε πως ο κύριος λόγος που αποφάσισε να εγκρίνει τον νόμο ήταν ο προϋπολογισμός των αμυντικών δαπανών, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία χρόνια φτάνοντας τα 70 δισ. δολάρια, αλλά και στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Όπως είπε μεταξύ άλλων, μάλιστα, με τα χρήματα αυτά η Αμερική θα δημιουργήσει ένα νέο ισχυρή πυρηνική δύναμη, για την οποία πάντως ευχήθηκε να μην χρησιμέψει πουθενά.

Πάντως, δεν έλειψε και η κριτική, τονίζοντας πως είναι πολύ απογοητευμένος με πολλά πράγματα που περιέχονται στον νόμο και δεν του αρέσουν. Μάλιστα, προειδοποίησε πως αυτή είναι η τελευταία φορά που εγκρίνει κάτι παρόμοιο.

Τα πυρά του Αμερικανού προέδρου επικεντρώθηκαν κυρίως στις διατάξεις για το πρόγραμμα DACA. Άλλωστε, όπως είχε προειδοποιήσει μέσω του Twiiter, σκεφτόταν να θέσω βέτο στο γενικό νομοσχέδιο προϋπολογισμού «γιατί πάνω από 800.000 αποδέκτες του προγράμματος DACA έχουν εγκαταλειφθεί από τους Δημοκρατικούς (δεν αναφέρονται καν στο νομοσχέδιο), και το τείχος στα σύνορα, το οποίο χρειαζόμαστε απεγνωσμένα για την εθνική μας ασφάλεια δεν χρηματοδοτείται πλήρως».

Ο νόμος, για δαπάνες 1,3 τρισ. δολαρίων, έλαβε την τελική έγκριση από το Κογκρέσο. Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων υιοθέτησαν το κείμενο με 256 ψήφους έναντι 167. Η αντιπολίτευση ήταν τόσο από συντηρητικούς όσο και από δημοκρατικούς.

Μετά τη Βουλή, και Γερουσία υιοθέτησε τον νόμο με 65 ψήφους έναντι 32.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.