ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρφιά Μόσχας: Το πώς ξυπνάει κάποιος δεν είναι εξωτερική πολιτική

14:25 - 13 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Καρφιά Μόσχας: Το πώς ξυπνάει κάποιος δεν είναι εξωτερική πολιτική
Καρφιά για την εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ από τον ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι οι διεθνείς σχέσεις δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη διάθεση, με την οποία κάποιος ξυπνά το πρωί.

Προχθές ο Τραμπ με ένα tweet ανέβασε τους τόνους κατακόρυφα προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι οι πύραυλοι «(θα αρχίσουν να) έρχονται», στη Συρία. Η Ρωσία είναι ο πιο σημαντικός στρατιωτικός σύμμαχος του Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από τη διάθεση που έχει κάποιος στην άλλη πλευρά του ωκεανού όταν ξυπνά, από το τι έρχεται το πρωί στο μυαλό ενός συγκεκριμένου ανθρώπου» δήλωσε ο Ντβορκόβιτς σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Κρασνογιάρσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια ρίσκα» συμπλήρωσε.

Σε επόμενο tweet την Πέμπτη, ο Τραμπ φάνηκε να παίρνει πίσω τουλάχιστον το πότε θα αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

 «Ποτέ δεν είπε πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. Μπορεί να είναι πολύ σύντομα ή καθόλου σύντομα!» έγραψε.

Αργότερα την ίδια ημέρα είχε συνάντηση με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, που ανακοίνωσε ότι «καμία τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.