ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινό μέτωπο μεταξύ Κίνας-Ιαπωνίας κατά ΗΠΑ

13:26 - 16 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Κοινό μέτωπο μεταξύ Κίνας-Ιαπωνίας κατά ΗΠΑ
Προσπάθεια τόνωσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων πραγματοποιούν η Ιαπωνία και η Κίνα, σε μια περίοδο που και οι δύο βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η δεύτερη και τρίτη οικονομία του πλανήτη εγκαινίασε δίαυλο επικοινωνίας μέσα από διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου σήμερα στο Τόκιο, μετά από οκτώ χρόνια.

Ο Γουάνγκ Γι, είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, που επισκέπτεται την Ιαπωνία εδώ και εννέα χρόνια για διμερείς συναντήσεις, στις οποίες η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο. Πρόκειται για έναν αξιωματούχο ο οποίος είχε περάσει οχτώ χρόνια ως πρέσβης στην Ιαπωνία και ο οποίος έχει επισημάνει πως οι οικονομικοί δεσμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρύτερα ως όχημα για την καλύτερη συνεργασία των δύο χωρών.  «Βρισκόμαστε και οι δύο σε νέο σημείο εκκίνησης και μπορούμε να προχωρήσουμε για το μέλλον» σημείωσε ο Γουάνγκ.

Από την πλευρά του ο Ιάπωνας ομολόγος του εξέφρασε την ελπίδα για «στενότερη οικονομία συνεργασία με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.