ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ-Aπειλεί κράτη μέλη

18:28 - 17 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ-Aπειλεί κράτη μέλη
Στην ετήσια έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, σημειώνεται ότι η χώρα απομακρύνεται από την Ε.Ε. και καλεί την Άγκυρα να ανατρέψει αυτήν την αρνητική τάση.

Η έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην ανησυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κράτηση πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την έκθεση οι ενέργειες της Τουρκίας «δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Η Επιτροπή υπενθυμίζει, επίσης, ότι τον Μάρτιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και υπενθύμισε την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις με όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν επισήμανε, πάντως ότι η Τουρκία θα παραμείνει σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε. και ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Άγκυρα σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.