ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούβα: Από τους Κάστρο στον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ

06:50 - 19 Απρ 2018 | Ειδήσεις
Κούβα: Από τους Κάστρο στον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Περισσότερα από 59 χρόνια μετά την κουβανική επανάσταση, η ηγεσία της χώρας φεύγει από την οικογένεια Κάστρο και πηγαίνει στον 57χρονο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από το θάνατο του Φιντέλ, ο  86χρονος αδερφός του Ραούλ Κάστρο αποφάσισε να αποχωρήσει από την προεδρική κατοικία στην Αβάνα της Κούβας, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή του από τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Ο 57χρονος μηχανικός στο επάγγελμα, θεωρείται μεταρρυθμιστής, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τάσσεται κατά της λογοκρισίας στο Ιντερνέτ. Εξελέγη στο πολιτικό γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος το 2003 και είχε διατελέσει υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης προτού διοριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, αν εξαιρέσει κανείς πως δεν φέρει το όνομα Κάστρο, ο Ντίας-Κανέλ, δεν σηματοδοτεί κάποια μεγάλη αλλαγή στο δρόμο που θα χαράξει η Κούβα τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται, άλλωστε πως ο Ραούλ θα παραμείνει επικεφαλής του πανίσχυρου Κομμουνιστικού Κόμματος.

Εκτιμάται, πάντως, πως  ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ  θα συνεχίσει το έργο του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος επικεντρώθηκε στο άνοιγμα της οικονομίας της Κούβας στις διεθνείς αγορές. Θα στηρίξει κι άλλο τον τουρισμό, την πρόσβαση στο ίντερνετ, την αγοραπωλησία ακινήτων, αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.