ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα... όπλα Ισραήλ και Ιράν-Στα... κόκκινα η Μέση Ανατολή

13:45 - 10 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Στα... όπλα Ισραήλ και Ιράν-Στα... κόκκινα η Μέση Ανατολή
«Φωτιά» παίρνει η Μέση Ανατολή σχεδόν ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. Ισραήλ και Ιράν ξεκίνησαν τις πρώτες προειδοποιητικές βολές. Παγκόσμια ανησυχία.

Το Ισραήλ έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης λεπτομέρειες για την επίθεση με πυραύλους εναντίον των ιρανικών στρατιωτικών υποδομών στη Συρία.

Οι ισραηλινοί κάνουν λόγο για απάντηση σε πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Ιράν κατά ισραηλινών στόχων στα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σημείωσαν ότι τη νύχτα ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσε τουλάχιστον 20 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσεων.

Η απάντηση του Τελ Αβίβ έπληξε ιρανικές αποθήκες όπλων, υλικού πολέμου, καθώς και πληροφοριακά κέντρα των ιρανικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος.

Το ίδιο το Ιράν, το οποίο διατηρεί στρατιωτική παρουσία στη Συρία υποστηρίζοντας το καθεστώς του προέδρου της, Μπασάρ Αλ Άσαντ, δεν έχει σχολιάσει επισήμως τα γεγονότα.

Η κατάσταση, ωστόσο, είναι έκρυθμη και επικρατεί παγκόσμια ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.