ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέξας: 17χρονος ελληνικής καταγωγής επιτέθηκε σε λύκειο, σκοτώνοντας δέκα άτομα

21:19 - 18 Μαϊ 2018 | Ειδήσεις
Τέξας: 17χρονος ελληνικής καταγωγής επιτέθηκε σε λύκειο, σκοτώνοντας δέκα άτομα
Ελληνικής καταγωγής είναι σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο 17χρονος δράστης της επίθεσης σε σχολείο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 12.

Όπως μετέδωσε το CBS, επικαλούμενο τις αστυνομικές αρχές, ο φερόμενος ως δράστης ονομάζεται Δημήτρης Παγκουρτζής και έχει συλληφθεί, ενώ έχει γίνει η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου.

Ο δράστης εισέβαλε νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) στην αίθουσα των καλλιτεχνικών πυροβολώντας, αρχικά μία μαθήτρια στο πόδι και στη συνέχεια αδιακρίτως. Μάλιστα, φώναξε «Έκπληξη» στους μαθητές προτού αρχίσει να πυροβολεί.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill». Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης πως ακολουθούσε λογαριασμούς που σχετίζονταν με τα όπλα, ενώ σε μια φωτογραφία έχει μία μπλούζα που γράφει «Γεννημένος να σκοτώνω».

Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται ότι ήθελαν πολλούς νεκρούς καθώς στο λύκειο, αλλά και περιμετρικά του, βρέθηκαν εκρηκτικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα εκρηκτικά που βρέθηκαν ήταν αυτοσχέδιες βόμβες και βόμβες με χύτρες ταχύτητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:43 - 18 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.