ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Μπορώ να δώσω χάρη στον εαυτό μου, αλλά γιατί;

17:19 - 04 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Τραμπ: Μπορώ να δώσω χάρη στον εαυτό μου, αλλά γιατί;
Την εξουσία να δώσει χάρη στον εαυτό του υποστηρίζει πως έχει βάσει νόμου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να βρίσκει κάποιο λόγο να το κάνει.

«Όπως έχουν δηλώσει πολλοί νομομαθείς ακαδημαϊκοί, έχω το απόλυτο δικαίωμα να δώσω χάρη στον εαυτό μου, αλλά γιατί να το κάνω αυτό αφού δεν έχω κάνει τίποτε επιλήψιμο;», διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Εν τω μεταξύ το χωρίς τέλος κυνήγι μαγισσών, του οποίου ηγούνται 13 πολύ θυμωμένοι και με σύγκρουση συμφερόντων Δημοκρατικοί (& άλλοι) συνεχίζεται μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην έρευνα περί ενδεχόμενης ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τους New York Times, στο υπόμνημα που έστειλαν οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, υποστηρίζεται πως ο κ. Τραμπ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης επειδή έχει τη συνταγματική εξουσία να τερματίσει την έρευνα που επιβλέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος του κ. Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, δήλωσε εξάλλου την Κυριακή πως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει «πιθανότατα» την εξουσία να δώσει χάρη στον εαυτό του στην περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αυτήν την πρόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.