ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Έτοιμη η ΕΚΤ για μια βιώσιμη προσαρμογή στο πληθωρισμό

15:54 - 14 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Ντράγκι: Έτοιμη η ΕΚΤ για μια βιώσιμη προσαρμογή στο πληθωρισμό
«Έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος προς μια βιώσιμη προσαρμογή στον πληθωρισμό» δήώσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι στη συνέντευξή του μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ τόνισε πως η σύγκλιση προς τον στόχο του 2% αναμένεται να συνεχιστεί. Την ίδια στιγμή επανέλαβε πως παραμένει αναγκαία μια ισχυρή νομισματική τόνωση, αλλά επισήμανε πως το Δ.Σ. είναι έτοιμο να προσαρμόσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία άσκησης πολιτικής.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε πως για το 2019 συνεχίζει να αναμένει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,9%. Υπογράμμισε παράλληλα, πως τα ρίσκα που αντιμετωπίζει το outlook της οικονομίας της ευρωζώνης είναι ισορροπημένα, αν και παραμένουν οι αβεβαιότητας που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομία.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ αναβάθμισε την πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, αναμένει πως το 2018 θα διαμορφωθεί στο 1,7% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 1,4% το Μάρτιο. Ανάλογη ήταν και η αναβάθμιση των προβλέψεων για τον πληθωρισμό το 2019, που αναμένεται να κινηθεί επίσης στο 1,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.