ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρτς: Χωρίς προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν θα υπάρξει ΕΕ!

12:22 - 03 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Κουρτς: Χωρίς προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν θα υπάρξει ΕΕ!
Επιβεβαιώνοντας μέχρι «κεραίας», το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reporter, που βασίζονταν σε επείγον ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της Αυστριακής προεδρίας στην ΕΕ, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς, παρουσιάζοντας αυτές τις προτεραιότητες της προεδρίας της χώρας του στην ΕΕ, «κήρυξε» πόλεμο κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Με ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο και τονίζοντας πως η Αυστρία είναι φιλοευρωπαϊκό κράτος, δεν φάνηκε να αιφνιδίασε τους ευρωβουλευτές, ανακοινώνοντας ότι, πρώτος και βασικός στόχος της εξάμηνης προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ, θα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας και ευημερίας των ευρωπαίων πολιτών, με την μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, όμως, ο Αυστριακός Καγκελάριος ξάφνιασε τους ευρωβουλευτές, υποστηρίζοντας πως «αν δεν υπάρξει περισσότερη προστασία στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από την παράνομη μετανάστευση», δεν θα μπορεί στο μέλλον να υπάρξει Ενωμένη Ευρώπη.

Τους αιφνιδίασε δε ακόμη περισσότερο όταν, υπερασπιζόμενος την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στην νέα ψηφιακή εποχή, υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιβληθεί κοινοτικός φόρος στις δραστηριότητες πολυεθνικών εταιριών του διαδικτύου εκτός ευρωπαϊκής ένωσης και να ξαναρχίσει ο διάλογος με την Ρωσία.

Εξέφρασε, ωστόσο, την χαρά του για την συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας αλλά και για την πρόοδο που παρατηρείται στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, τασσόμενος υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ και ειδικά στην ένταξη των δυτικών βαλκανικών χωρών.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 03 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.