ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταϊλάνδη: Το χρονικό της κινηματογραφικής διάσωσης των 12 παιδιών

07:14 - 11 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Ταϊλάνδη: Το χρονικό της κινηματογραφικής διάσωσης των 12 παιδιών
Έπειτα από 17 δραματικές ημέρες η περιπέτεια των εγκλωβισμένων 12 παιδιών και του προπονητή τους σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη είχε αίσιο τέλος. Οι ομάδες διάσωσης έδωσαν μάχη με το χρόνο, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τελικά βγήκαν νικητές.

Η γιγάντια επιχείρηση απεγκλωβισμού μοιάζει να βγήκε από σενάρια κινηματογραφικής ταινίας, αλλά είναι πραγματικότητα, Έπειτα από τρεις ημέρες που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την επιχείρηση τα παιδιά βγήκαν σώα από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Το χρονικό:

Η ιστορία ουσιαστικά ξεκινά το βράδυ του Σαββάτου, 23 Ιουνίου, όταν οι γονείς των παιδιών ανησυχούν γιατί τα παιδιά τους δεν επέστρεψαν στην προγραμματισμένη ώρα από την προπόνηση.

Τα πράγματα των αγοριών βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην είσοσο του σπηλαίου. Ξεκινούν οι έρευνες.

Ημέρα 1 - Κυριακή, 24 Ιουνίου: Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, η στάθμη του νερού στη σπηλιά ανεβαίνει απότομα.

Ημέρα 2 - Δευτέρα, 25 Ιουνίου: Οι διασώστες φτάνουν στην πρώτη μεγάλη "αίθουσα" μέσα στο σπήλαιο.

Ημέρα 3 - Τρίτη, 26 Ιουνίου: Το νερό φτάνει, σε ορισμένα σημεία, τα πέντε μέτρα. Ξεκινά απάντληση υδάτων.

Ημέρα 4 - Τετάρτη, 27 Ιουνίου: Πλημμυρίζει άλλη μια ζώνη του υπόγειου δικτύου. Φτάνουν στην περιοχή Βρετανοί δύτες για να βοηθήσουν.

Ημέρα 5 - Πέμπτη, 28 Ιουνίου: Άφιξη πολλών δεκάδων Αμερικανών στρατιωτών και άλλων ξένων ειδικών.

Ημέρα 6 - Παρασκευή, 29 Ιουνίου: Ξαναρχίζουν οι έρευνες που είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Ημέρα 7 - Σάββατο 30 Ιουνίου: Η βροχή σταματά.

Ημέρα 8 - Κυριακή, 1η Ιουλίου: Οι διασώστες καταφέρνουν να οργανώσουν μια βάση για τις επιχειρήσεις τους μέσα στη σπηλιά.

Ημέρα 9 - Δευτέρα, 2 Ιουλίου: Οι δύτες εντοπίζουν ζωντανά τα παιδιά.

Ημέρα 10 - Τρίτη, 3 Ιουλίου: Τρόφιμα και φάρμακα μεταφέρονται στο σημείο όπου παραμένουν εγκλωβισμένα τα παιδιά και ο προπονητής της. Η απάντληση συνεχίζεται αδιάκοπα για να πέσει όσο είναι δυνατόν η στάθμη του νερού και να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης.

Ημέρα 11 - Τετάρτη, 4 Ιουλίου: Δίνεται στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο τα παιδιά δηλώνουν ότι είναι "καλά στην υγεία τους".

Ημέρα 12 - Πέμπτη 5 Ιουλίου: Η απάντληση συνεχίζεται και οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση των καιρικών συνθηκών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ημέρα 13 - Παρασκευή, 6 Ιουλίου: Ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων της Ταϊλάνδης χάνει τη ζωή του, λόγω έλλειψης οξυγόνου, επιστρέφοντας στην είσοδο αφού εφοδίασε τα παιδιά. Αναζητούνται άλλοι τρόποι για τον απεγκλωβισμό τους.

Ημέρα 14 - Σάββατο, 7 Ιουλίου: Ο νεαρός προπονητής των παιδιών, εγκλωβισμένος και ο ίδιος, στέλνει επιστολή στους συγγενείς των παιδιών και ζητά συγγνώμη από τους γονείς.

Ημέρα 15 - Κυριακή, 8 Ιουλίου: Τα τέσσερα πρώτα παιδιά βγαίνουν σώα και ασφαλή από τη σπηλιά. το καθένα συνοδεύεται από δύο έμπειρους δύτες.

Ημέρα 16 - Δευτέρα, 9 Ιουλίου: Άλλα τέσσερα αγόρια απεγκλωβίζονται.

Ημέρα 17 - Τρίτη 10 Ιουλίου: Επιτυχής έξοδος και των υπόλοιπων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.