ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνα εγκατάλειψης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

07:01 - 25 Ιουλ 2018 | Ειδήσεις
Εικόνα εγκατάλειψης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το ελληνικό χρηματιστήριο όλο το τελευταίο διάστημα, προβληματίζοντας ολόκληρη την επενδυτική κοινότητα, όπως διοίκηση του Χ.Α., Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χρηματιστηριακές εταιρείες αλλά και επενδυτές.

Οι όγκοι και οι τζίροι έχουν κατέλθει σε εξαιρετικά απαξιωμένα επίπεδα, τέτοια που πολλά χρόνια έχουν να διαφανούν στην ελληνική αγορά.

Όπως οδεύει η κατάσταση, πρόκειται για απολύτως δομικό πρόβλημα που ούτε τον όμιλο ΕΧΑΕ μπορεί κρατήσει σε τροχιά κερδών, αλλά ούτε τις χρηματιστηριακές εταιρείες μπορεί να συντηρήσει!

Πρόκειται για μια δραματική κατάσταση η οποία – αν συνεχιστεί – ασφαλώς θα φέρει νέα «κανόνια» στο χώρο των μελών του Χρηματιστηρίου.

Χθες, είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις μετοχές του FTSE 25 (Aegean Airlines, ΟΛΠ, Fourlis και ΕΥΔΑΠ) διακίνησαν όγκο μικρότερο από 5.000 τεμάχια! Πρόκειται για… σπάνια αρνητική συγκομιδή!!!

Ακόμη μεγαλύτερη η εικόνα εγκατάλειψης στο μεσαίο χώρο αλλά και στη μικρότερη αποτίμηση. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως η αγορά… νοσεί όλους τους τελευταίους μήνες, και αυτό «καθρεφτίζεται» στους ημερήσιους όγκους και τζίρους…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.