ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο «σεφ του αιώνα»

15:09 - 06 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Πέθανε ο «σεφ του αιώνα»
Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Γάλλος σεφ Ζοέλ Ρομπουσόν, που έχει κερδίσει τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο. Συνολικά 32!

Ο Ρομπουσόν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στη Γενεύη, έναν και πλέον χρόνο αφότου άρχισε να υποβάλλεται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση κακοήθους όγκου στο πάγκρεας.

Ο Ζοέλ Ρουμποσόν, που ονομάστηκε «Σεφ του Αιώνα» το 1989 από τον διάσημο κατάλογο εστιατορίων Gualt Millau, είχε πάνω από δέκα γκουρμέ εστιατόρια σε τρεις ηπείρους, από το Τόκιο, την Μπανγκόγκ και τη Σαγκάη, μέχρι το Μονακό και το Λας Βέγκας κι ήταν γνωστός για τη συνεχή του καινοτομία, την τελειομανία του, τη χρήση λίγων σχετικά υλικών και την αποχή του από τις ακρότητες της γαλλικής nouvelle cuisine.

Καταξιώθηκε στο ρεστοράν του, το Jamin στο Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κι ήταν ο μέντορας γνωστών σεφ όπως ο Ερίκ Ριπέρ και ο Γκόρντον Ράμσεϊ.

Σχολιάζοντας την απώλεια του Ρομπουσόν ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό τον περιέγραψε στο Twitter ως «οραματιστή» που «θα συνεχίσει να εμπνέει τη νέα γενιά των σεφ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.