ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία

16:25 - 06 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Τουλάχιστον 98 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία
Στους 98 ανέρχονται οι νεκροί στην Ινδονησία από τον φονικό σεισμό 6,9 βαθμών που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής με μικρό εστιακό βάθο μόλις 10 χιλιομέτρων και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτίρια.

Τα σωστικά συνεργεία της Ινδονησίας απομάκρυναν περισσότερους από 2.000 τουρίστες από μικρά τουριστικά νησιά κοντά στο Λομπόκ, όπου οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα των σπιτιών, των τεμένων και των σχολείων που καταστράφηκαν

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "Οι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές, τρεις γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, ορισμένα σημεία είναι δύσκολο να τα προσεγγίσει κανείς και δεν έχουμε επαρκές προσωπικό", πρόσθεσε ο Σουτόπο, ενώ ανεστάλησαν οι έρευνες καθώς άρχισε να νυχτώνει.

Επιπλέον "οι ομάδες έρευνας και διάσωσης κατάφεραν να διασώσουν 2.000 -2.700 τουρίστες στο Γκίλι, Ινδονήσιους και ξένους", οι οποίοι απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ένα λιμάνι στο βόρειο Λομπόκ προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο αεροδρόμιο", πρόσθεσε. "Ορισμένοι αποφάσισαν να παραμείνουν, αλλά η πλειονότητα θέλησε να αποχωρήσει".

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν στην ορεινή βόρεια πλευρά του Λομπόκ, μακριά από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο νότιο και δυτικό τμήμα του νησιού.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 06 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.