ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Επιδιώκεται «φραγμός» στο διαδίκτυο ενόψει ευρωεκλογών!

14:58 - 07 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
ΕΕ: Επιδιώκεται «φραγμός» στο διαδίκτυο ενόψει ευρωεκλογών!
Στην αποκάλυψη ότι, η Κομισιόν προχωρεί, αργά αλλά σταθερά, στην επιβολή μέτρων ελέγχου στο διαδίκτυο ενόψει των ευρωεκλογών του 2019, προέβη η Επίτροπος MaryJourova, με γραπτή της απάντηση, σε ερώτηση της συμπατριώτισσας της, Ρουμάνας ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών MariaGrapini.

Από την απάντηση της Επιτρόπου προκύπτει ότι, με το «κάλυμμα» της προστασίας των δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών και την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, η Κομισιόν έχει ήδη εξασφαλίσει την συναίνεση των εθνικών κυβερνήσεων, για την εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας με την οποία, όπως τονίζεται, θα αντιμετωπισθεί η «διαδικτυακή παραπληροφόρηση»!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Επίτροπος,

*Τον Απρίλιο του 2018, η Κομισιόν δημοσίευσε μια ανακοίνωση με τίτλο «Αντιμετώπιση της διαδικτυακής παραπληροφόρησης» , στην οποία καθορίστηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των ενδιαφερομένων μερών και διατυπώθηκε μια δέσμη ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατηγικής επικοινωνίας της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Εξέτασε επίσης το ζήτημα των κοινωνικών δικτύων και των ψηφιακών πλατφορμών σε περίοδο εκλογών, στην ανακοίνωσή της  16ης Μαΐου 2018 για την ολοκλήρωση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς.

 *Η Κομισιόν διοργάνωσε, τον Απρίλιο του 2018, συνάντηση με τις εκλογικές επιτροπές των κρατών μελών για να συζητήσουν, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και να ευαισθητοποιήσουν τις εθνικές αρχές για θέματα ασφαλείας, εκστρατείες παραπληροφόρησης και για την επιβολή των εκλογικών κανόνων στο διαδίκτυο.

 Όπως προκύπτει, ωστόσο, από την ερώτηση της Ρουμάνας ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών, ο «φόβος» είναι, μήπως μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων, προωθηθεί ο ευρωσκεπτικισμός μεταξύ των πολιτών της ΕΕ.

Γνωρίζουμε, αναφέρει η ΜariaGrapini , ότι αυτά τα ηλεκτρονικά δίκτυα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του ευρωσκεπτικισμού μεταξύ των πολιτών της ΕΕ.

Οι προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πλησιάζουν και θα πρέπει να έχουμε σαφείς κανονισμούς για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε ψεύτικα νέα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, τονίζει η ευρωβουλευτής και «στρώνει το χαλί» για την απάντηση της Επιτρόπου, σημειώνοντας ότι :

«Οι μελλοντικές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να επηρεαστούν από ηλεκτρονικές καμπάνιες παραπληροφόρησης μέσω κοινωνικών δικτύων, με τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και την παράνομη συλλογή δεδομένων από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων και η Κομισιόν θα πρέπει να λάβει μέτρα»!

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.