ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

22:08 - 21 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας
Νέες κυρώσεις εις βάρος Ρώσων πολιτών και ρωσικών εταιρειών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, με τη Μόσχα να χαρακτηρίζει τις κινήσεις της Ουάσιγκτον ως «αβάσιμες».

Πιο αναλυτικά, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις εναντίον δύο Ρώσων πολιτών, τριών ρωσικών εταιρειών και έξι ρωσικών πλοίων.

Τα νέα μέτρα σχετίζονται τόσο με τη διαδικτυακή δράση των προαναφερόμενων, όσο και με τις διασυνδέσεις που διατηρούν με τη Βόρεια Κορέα. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε μία σλοβακική εταιρεία.

«Η ενέργεια του υπουργείου στοχοποιεί πρόσωπα που είχαν σχέση με τη μεταφορά προϊόντων πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο, με πλωτά που είχαν σημαία Βορείου Κορέας, μια ενέργεια που απαγορεύεται ξεκάθαρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, έκανε λόγο για «αβάσιμες» κυρώσεις και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα απαντήσει άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την εμφανή βελτίωση των διμερών σχέσεων, χάρη στις πρωτοβουλίες των δύο προέδρων -Τραμπ και Πούτιν- οι εντάσεις και οι αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών διατηρούνται στο ακέραιο σε μία σειρά ζητημάτων, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται σε κάθε ευκαιρία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.