ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηχηρή απάντηση Πούτιν σε Μακρόν: Δεν επιθυμούμε διάλυση της ΕΕ

18:16 - 03 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Ηχηρή απάντηση Πούτιν σε Μακρόν: Δεν επιθυμούμε διάλυση της ΕΕ
Το Κρεμλίνο δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί τη διάλυση της ΕΕ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις σε σουηδικό μέσο, ενόψει των εκλογών στη σκανδιναβική χώρα και θέλοντας να αποτρέψει τους πολίτες της να στηρίξουν τους ακροδεξιούς.

Το Κρεμλίνο δεν συμμερίζεται την εκτίμηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ, Μακρόν, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα η Ρωσία και ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμούν την ανάπτυξη, την ευημερία και την σταθερότητα της, απαντά το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε ακόμα ότι ο Πούτιν επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκαταστήσει και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Πεσκόφ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο βασικός εμπορικός και οικονομικό εταίρος της Ρωσίας ως προς τον όγκο συναλλαγών. Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου επεσήμανε επίσης ότι οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας «έχουν ψυχρανθεί αρκετά» όχι με ευθύνη της ρωσικής πλευράς. «Νομίζουμε» ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ είτε της Ρωσίας, προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.