ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: 7.000 έντομα έκαναν… φτερά από μουσείο

11:14 - 11 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: 7.000 έντομα έκαναν… φτερά από μουσείο
«Ριφιφί» με λεία χιλιάδες έντομα αξίας 40.000 δολαρίων συνέβη στο Μουσείο Επιστήμης στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (Insectarium and Butterfly Pavilion), με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες, εκτιμώντας πως πρόκειται για μία δουλειά «εκ των έσω», σύμφωνα με τους New York Times.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν λογικά να κλέψουν χιλιάδες έντομα, πιθανώς, ήδη δουλεύουν με χιλιάδες έντομα.

Κάμερες στους χώρους του μουσείου κατέγραψαν τους δράστες να φεύγουν με πλαστικά δοχεία που περιείχαν 7.000 έντομα -πάνω από το 80% της συλλογής- συμπεριλαμβανομένης μιας αράχνης με έξι μάτια, η οποία θεωρείται από τις πιο δηλητηριώδεις στον κόσμο, καθώς και έξι αραχνών ταραντούλα.

«Είναι εξαιρετικά εύκολο να κρυφτούν» δήλωσε αναφερόμενος στους δράστες ο διευθυντής του Insectarium Τζον Κέιμπριτζ , εκτιμώντας πως τα έντομα εκλάπησαν με σκοπό τη μεταπώληση.

Οι δράστες έκλεψαν επίσης και τα αρχεία του μουσείου στα οποία καταγραφόταν η συλλογή, με αποτέλεσμα να καταστεί ακόμη δυσκολότερος ο εντοπισμός των εντόμων, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.