ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το project του Στιβ Μπάνον με τους... Τραμπ της Ευρώπης

12:56 - 19 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Το project του Στιβ Μπάνον με τους... Τραμπ της Ευρώπης
Με... παράσημο την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, ο Στιβ Μπάνον κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και έρχεται στην Ευρώπη, προκειμένου να δώσει τα φώτα του στις λαϊκιστικές δυνάμεις, ενόψει των ευρωεκλογών του 2019!

Ο Μπάνον, όπως μεταδίδει το Bloomberg έχει μεγάλα σχέδια για την Ευρώπη και έχει ήδη στενή συνεργασία με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, Εθνικός Συναγερμός, που φιλοδοξεί να ενισχύσει τις δυνάμεις του στις ευρωεκλογές.

Αυτό, όμως, μοιάζει να είναι μόνο η αρχή, καθώς κι άλλες ακραίες, λαϊκιστικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει τον Μπάνον με στόχο να πρωταγωνιστήσουν στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η Λίγκα στην Ιταλία είναι επίσης "παιδί" του Μπάνον.

Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ προχωρά στον σχηματισμό πανευρωπαϊκού οργανισμού που θα ονομάζεται Το Κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες θα στηρίζει κόμματα της "ριζοσπαστικής δεξιάς".

Ουσιαστικά επιδιώκει να ενώσει κάτω από έναν άτυπο οργανισμό όσα κόμματα ζητούν ενίσχυση της εθνικής κυριαρχείας έναντι των Βρυξελλών, σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό και τον έλεγχο των συνόρων και  μάχη κατά του Ισλάμ.

«Ο Στιβ Μπάνον βοήθησε να ανατραπεί η πολιτική τάξη πραγμάτων στις ΗΠΑ πριν έρθει σε σύγκρουση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα επιδιώκει να ανακτήσει τη δόξα του στην Ευρώπη» σχολιάζει το Bloomberg και προσθέτει ότι ο Μπάνον σχεδιάζει roadshow σε έξι ευρωπαϊκές χώρες αυτή την εβδομάδα προκειμένου να οργανώσει τη συμμαχία των λαϊκιστών. 

«Τα κόμματα ανά την Ευρώπη έχουν ξυπνήσει» δήλωσε ο Μπάνον στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να κερδίσουν όσοι έχουν παρόμοιες αντιλήψεις με αυτόν αρκετές έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 19 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.