ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Νοέμβριο «βλέπει» έκτακτη Σύνοδο για το Brexit ο Τουσκ

16:50 - 19 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Τον Νοέμβριο «βλέπει» έκτακτη Σύνοδο για το Brexit ο Τουσκ
Στο κάλεσμα για υλοποίηση μιας έκτατης Συνόδου των ηγετών τη ΕΕ για το Brexit προχώρησε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Αναλυτικότερα ο Τουσκ βλέπει μια τέτοια σύνοδο να λαμβάνει χώρα στα μέσα Νοεμβρίου. Όπως μεταδίδει το Reuters, από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και πριν προεδρεύσει της Συνόδου των 28 μελών της ΕΕ, είπε:

«Οι διαπραγματεύσεις του Brexit εισέρχονται στην καθοριστική τους φάση. Διάφορα σενάρια είναι ακόμη πιθανά σήμερα, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι κάποιες από τις προτάσεις της πρωθυπουργού Μέι από το Τσέκερς δείχνουν θετική εξέλιξη στην προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Τουσκ τόνισε ότι οι προτάσεις που αφορούν το μέλλον των ιρλανδικών συνόρων και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας «πρέπει να επανεξεταστούν και να γίνουν αντικείμενο περαιτέρω διαπραγμάτευσης».

«Σήμερα υπάρχει ίσως περισσότερη ελπίδα, αλλά υπάρχει σίγουρα όλο και λιγότερος χρόνος», πρόσθεσε. «Κάθε μέρα που απομένει, πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για συνομιλίες. Θα ήθελα να οριστικοποιηθούν αυτό το φθινόπωρο», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.