ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Ως έχουν τα επιτόκια, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι

17:14 - 24 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Ντράγκι: Ως έχουν τα επιτόκια, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι
Διαβεβαιώσεις πως η ΕΚΤ θα κρατήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως το τέλος του καλοκαιριού του 2019 έδωσε ο Μάριο Ντράγκι τη Δευτέρα, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ χαρακτήρισε «σχετικά ισχυρή» την επιτάχυνση του πληθωρισμού και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία των μισθών. Σημείωσε, όμως, πως τα παραπάνω προϋποθέτουν να παραμείνουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού της επόμενης χρονιάς.

Οι δηλώσεις Ντράγκι έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για έντονη πίεση εντός της ΕΚΤ για αναπροσαρμογή της νομισματικής πολιτικής.

"Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα υφιστάμενα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2019 και σε κάθε περίπτωση για όσο χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί ότι η εξέλιξη του πληθωρισμού παραμένει ευθυγραμμισμένη με τις τρέχουσες προσδοκίες μας για ένα σταθερό μονοπάτι προσαρμογής» τόνισε συγκεκριμένα.

«Η καθοδήγηση των προσδοκιών για την πορεία των επιτοκίων ήταν κρίσιμη γιατί η πορεία του πληθωρισμού που το Διοικητικό Συμβούλιο έβλεπε ότι πλησιάζει στο στόχο μιας βιώσιμης προσαρμογής που ακόμα βασίζεται σε μια χρονική διάρθρωση των επιτοκίων που περιλαμβάνει τις προσδοκίες για το επίπεδο των επιτοκίων για μια εκτεταμένη περίοδο μετά το Δεκέμβριο του 2018 (σ.σ. όταν αναμένεται να τελειώσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» επισήμανε ο κ. Ντράγκι. 

Οι αγορές υποδέχθηκαν θετικά τις δηλώσεις του και το ευρώ κατέγραψε κέρδη 0,6%, έναντι του δολαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.