ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι στο Ισραήλ: Συνάντηση με σημαντική γεωπολιτική σημασία

21:14 - 03 Νοε 2023 | Ειδήσεις
Ζελένσκι στο Ισραήλ: Συνάντηση με σημαντική γεωπολιτική σημασία
Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Ισραήλ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

 Το δίκτυο Channel 12 του Ισραήλ αναφέρει ότι αυτή η επίσκεψη έχει σημασία για τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και το Ισραήλ, καθώς και για την γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή.

Ο κ. Ζελένσκι είχε προσφερθεί να επισκεφθεί το εβραϊκό κράτος πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο το Ισραήλ θεώρησε ότι ήταν πρόωρο με τον πόλεμο να βρίσκεται ακόμη σε σχετικά πρώιμη φάση, παρόλο που καλωσόριζε άλλους ηγέτες από όλο τον κόσμο.

«Η επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στο Ισραήλ θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα», τονίζει ο υπουργός Παιδείας Yoav Kisch.

«Η παρουσία του Ζελένσκι στο Ισραήλ, συνοδευόμενη από φωτογραφίες με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και άλλους Ισραηλινούς ηγέτες, θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για το Ισραήλ, το οποίο αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές από διάφορες κατευθύνσεις» αναφέρεται στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

«Θα έδινε ένα τόνο ενιαίου μετώπου Ισραήλ, Ουκρανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ ενάντια στον άξονα Ρωσίας-Ιράν. Η επίσκεψη του Ζελένσκι θα ενισχύσει τη νομιμοποίηση του στον πόλεμο κατά της Χαμάς, που εξακολουθεί να απειλεί το Ισραήλ» σχολίαζει το Chanel 12.

Το περασμένο έτος, το Ισραήλ είχε αντισταθεί σε πολύ στενή επαφή με την Ουκρανία, προκειμένου να αποφύγει την οργή της Ρωσίας. Αυτό είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την Ουάσινγκτον και το Κίεβο, καθώς οι Ουκρανοί είχαν εκφράσει επανειλημμένα αιτήματα για επιθετικά όπλα που είχαν απορριφθεί από την ισραηλινή ηγεσία.

Ο Ζελένσκι πιθανόν να φτάσει στο Ισραήλ την προσεχή Δευτέρα (6/11) ή Τρίτη (7/11).

Τελευταία τροποποίηση στις 21:28 - 03 Νοε 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.