ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν πανηγυρίζει το ράλι του χρηματιστηρίου…τρολάροντας τον Τραμπ

18:30 - 16 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Ο Μπάιντεν πανηγυρίζει το ράλι του χρηματιστηρίου…τρολάροντας τον Τραμπ
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με ένα νέο προεκλογικό βίντεο επιδεικνύει τα ρεκόρ του χρηματιστηρίου, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής (15/12) και τρολάρει τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προέβλεπε «κατάρρευση της αγοράς» σε περίπτωση εκλογής του Μπάιντεν.

«Καλό αυτό, Ντόναλντ», έγραψε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο X.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ο τότε πρόεδρος Τραμπ υποστήριζε ότι: «αν κερδίσει ο Μπάιντεν, θα έρθει μια κατάρρευση του χρηματιστηρίου που όμοιά της δεν είχαμε ποτέ».

Το βίντεο αναπαρήγαγε αυτό το απόσπασμα, ακολουθούμενο από ηχητικά αποσπάσματα παρουσιαστών ειδήσεων που αναφέρουν τα πρόσφατα κέρδη του χρηματιστηρίου. Ένα αξιομνημόνευτο απόσπασμα έδειχνε τον Λάρι Κούντλοου, πρώην κορυφαίο οικονομικό σύμβουλο του Τραμπ, να θαυμάζει τις επιδόσεις της αγοράς σε εκπομπή του στο Fox Business.

«Ας μιλήσουμε για λίγο για το χρηματιστήριο. Μπουμ», λέει χαρακτηριστικά ο Κούντλοου.

 

{https://twitter.com/JoeBiden/status/1735753851456663799?s=20}

Αντιμέτωπος με την προοπτική μιας ρεβάνς με τον Τραμπ το 2024, ο Μπάιντεν εκμεταλλεύεται τα κέρδη του χρηματιστηρίου για να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόρους. Το βίντεο αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη προθυμία της εκστρατείας του Μπάιντεν να στοχεύσει άμεσα τον Τραμπ, ο οποίος προηγείται στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων με περισσότερες από 40 μονάδες.

Αντικατοπτρίζει επίσης την αλλαγή του τόνου της εκστρατείας του Μπάιντεν, η οποία τον τελευταίο χρόνο επικεντρώθηκε σε ένα θετικό μήνυμα και προβάλλει τα οικονομικά κέρδη της προεδρίας Μπάιντεν, αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτή η στρατηγική, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να έχει απήχηση στους ψηφοφόρους, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αντιθέτως, η στροφή σε αρνητικά μηνύματα της εκστρατείας και η υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Τραμπ κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της θητείας του θα μπορούσε να βοηθήσει στην «ενεργοποίηση» των δυσαρεστημένων Δημοκρατικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:42 - 16 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.