ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυραυλικό χτύπημα στη Δαμασκό: Σκοτώθηκαν στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης

14:29 - 20 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Πυραυλικό χτύπημα στη Δαμασκό: Σκοτώθηκαν στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης
Ισχυρότατες εκρήξεις συγκλόνισαν τη Δαμασκό το πρωί του Σαββάτου (20/1) έπειτα από πυραυλικό χτύπημα.

Συριακά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως χτυπήθηκε κτίριο στη συνοικία Μαζέ της πρωτεύουσας και απέδωσαν την επίθεση στο Ισραήλ.

Εκτιμάται ότι στις εγκαταστάσεις στεγαζόταν διοικητήριο των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σκοτώθηκαν δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί της ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης από το αεροπορικό πλήγμα.

"Σε επίθεση που διενεργήθηκε σήμερα την οποία εξαπέλυσε το σιωνιστικό καθεστώς στη Δαμασκό, δύο υψηλόβαθμοι Ιρανοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν", μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και ότι το χτύπημα συνέβη στη διάρκεια συνεδρίασης αξιωματούχων από οργανώσεις υποστηριζόμενων από το Ιράν.

Η συνοικία Μαζέ στη δυτική Δαμασκό είναι μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες καθώς εκεί φιλοξενούνται πολλές διπλωματικές αποστολές. Το χτύπημα του Σαββάτου συνέβη κοντά στις πρεσβείες της Βενεζουέλας και της Νότιας Αφρικής.

Δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν γύρω από το κατεστραμμένο τετραώροφο κτίριο καθώς ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα απέκλεισαν την περιοχή. Η έρευνα για τους εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Το χτύπημα έγινε εν μέσω διευρυνόμενων εντάσεων στην περιοχή καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Γάζα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:48 - 20 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.