ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Θέλουμε περισσότερα πειστήρια για τον πληθωρισμό

20:18 - 26 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ: Θέλουμε περισσότερα πειστήρια για τον πληθωρισμό
Οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλη την ευρωζώνη αλλά οι επιχειρήσεις μπορεί να απορροφούν ένα μέρος της αύξησης αυτής μέσω χαμηλότερων περιθωρίων κέρδους, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

 «Η αύξηση των μισθών αναμένεται να γίνει ένας όλο και πιο σημαντικός μοχλός της δυναμικής του πληθωρισμού τα επόμενα τρίμηνα», δήλωσε η Λαγκάρντ στους ευρωπαίους νομοθέτες στο Στρασβούργο.

«Ταυτόχρονα, η συμβολή των κερδών ... μειώνεται, γεγονός που υποδηλώνει ότι, όπως αναμενόταν, οι αυξήσεις του εργατικού κόστους αντισταθμίζονται εν μέρει από τα κέρδη και δεν μετακυλίονται πλήρως στους καταναλωτές», δήλωσε σε κοινοβουλευτική ακρόαση, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τόνισε ότι η μείωση του πληθωρισμού θα συνεχιστεί αλλά υπογράμμισε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα πρέπει να δουν περισσότερα πειστήρια ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2%. 

«Η τρέχουσα διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού αναμένεται να συνεχιστεί. Αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει στον στόχο του 2%» ανέφερε. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 26 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.