ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ιρλανδία ρευστοποιεί την Anglo Irish Bank

12:25 - 07 Φεβ 2013 | Επιχειρήσεις
Η ιρλανδική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να μειωθεί το χρέος της χώρας αποφάσσε τη ρευστοποίηση της τράπεζας Anglo Irish Bank.

Το Δουβλίνο πέρασε πέτυχε τη ρευστοποίηση μέσω της έκτακτης νομοθεσίας, ενώ ο πρωθυπουργός Έντα Κέννυ προχωράει ακάθεκτος προς το στόχο του για τη μείωση του χρέους της Ιρλανδίας.angloirish460 070213
Ο κ. Κέννυ έχει κάνει λάβαρό του την επιτυχή μείωση του κόστους διάσωσης της Anglo Irish, και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη εξετάζει μια νέα πρόταση αφού το προηγούμενο σχέδιο απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα.

"Αυτό κλείνει ένα θλιβερό και τραγικό κεφάλαιο στην οικονομική μας ιστορία", είπε σύμφωνα με το Reuters ο Κέννυ σε ειδική συνεδρίαση της Κάτω Βουλής, που ολοκληρώθηκε στις τρεις το πρωί.

Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΚΤ και των αξιωματούχων της Ιρλανδίας έχουν διαρκέσει 18 μήνες, με τη Φρανκφούρτη να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε πρόταση γίνει στο Δουβλίνο θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες χώρες, όπως την Ισπανία, της οποίας οι τράπεζες είναι υπερχρεωμένες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.