ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Heineken: Μικρή υποχώρηση για τα κέρδη του α' εξαμήνου

10:10 - 21 Αυγ 2013 | Επιχειρήσεις
Heineken: Μικρή υποχώρηση για τα κέρδη του α' εξαμήνου
Η μειωμένη κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη την άνοιξη θα περιορίσει το κύκλο εργασιών του συνόλου του έτους, προειδοποίησε η Heineken, η μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου, προσθέτοντας πως τα κέρδη προ ορισμένων εκτάκτων στοιχείων θα παραμείνουν αμετάβλητα καθώς οι καταναλωτές στην περιοχή περιορίζουν τις δαπάνες τους.

Οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν χαμηλότερες από αυτές που αναμένονταν μετά το α' τρίμηνο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken, λέγοντας πως «το β' τρίμηνο ήταν ξεκάθαρα χαμηλότερο των εκτιμήσεών μας και αυτό θα έχει επίπτωση στο συνολικό outlook του έτους».

 

Ο όγκος των πωλήσεων μπύρας του ομίλου μειώθηκε κατά 3% το πρώτο εξάμηνο, μετά από πτώση 8% στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης λόγω της αύξησης της φορολογίας στην μπύρα από τη Γαλλία και λόγω του κρύου καιρού, που περιόρισαν τις πωλήσεις. Τον Απρίλιο, η Heineken είχε εκτιμήσει πως ο κύκλος εργασιών και ο όγκος των πωλήσεων θα βελτιωθούν φέτος με βραδύτερο του αναμενόμενου ρυθμό.

 

Τα καθαρά κέρδη του α' εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 679 εκατ. ευρώ, έναντι των 688 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.