ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

General Motors:Κέρδη 3% για τη μετοχή, παρά τις «απειλές» Τραμπ

18:23 - 04 Ιαν 2017 | Επιχειρήσεις
General Motors:Κέρδη 3% για τη μετοχή, παρά τις «απειλές» Τραμπ
Κατά 3% ενισχύεται η μετοχή της General Motors την Τετάρτη, έπειτα από την ανακοίνωση των καλύτερων πωλήσεων της από το 2007 για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, οι συνολικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 10% έναντι του προηγουμένου έτους, με την General Motors να πουλάει 249.983 οχήματα σε μεμονωμένους ή πελάτες λιανικής στις ΗΠΑ.

 

Η εταιρεία εκτιμά πως η GM αύξησε το μερίδιό της στην αγορά λιανικής των ΗΠΑ κατά 0,3% στο 17,6%.

 

Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας καταγράφει τοσο ισχυρή άνοδο παρά τις χθεσινές «απειλές» του εκλγεμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εναντίον της.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε μήνυμά του στο Twitter ο κ. Τραμπ απείλησε την εταιρεία με την επιβολή «μεγάλου διασυνοριακού φόρου», γιατί κατασκευάζει το μοντέλο Chevy Cruze στο Μεξικό.

 

«Η General Motors στέλνει το κατασκευασμένο στο Μεξικό μοντέλο Chevy Cruze σε πωλητές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, χωρίς να πληρώνει φόρο στα σύνορα. Κατασκευάστε στις ΗΠΑ ή πληρώστε μεγάλο διασυνοριακό φόρο!» έγραψε στο Twitter.

 

Η General Motors πέρασε στην αντεπίθεση, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία αναφέρει ότι όλα τα Chevrolet Cruze που πωλούνται στις ΗΠΑ κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στο Οχάιο. Παράλληλα, διευκρινίζει ότι στο Μεξικό κατασκευάζονται τα μοντέλα hatchback για τις διεθνείς αγορές, με μόνο «ένα μικρό αριθμό να πωλείται στις ΗΠΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.