ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύει στις ΗΠΑ η Fiat λόγω... Τραμπ

21:24 - 09 Ιαν 2017 | Επιχειρήσεις
Επενδύει στις ΗΠΑ η Fiat λόγω... Τραμπ
Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε την Κυριακή πως θα επενδύσει ένα δισ. δολάρια για την αναβάθμιση δύο εργοστασίων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας 2.000 θέσεις εργασίας και επεκτείνοντας στις σειρές SUV και φορτηγών, παρά το γεγονός πως συρρικνώνονται οι δραστηριότητες επιβατηγών αυτοκινήτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ξοδέψει αυτά τα χρήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να ανανεώσει τον εξοπλισμό ενός εργοστασίου στο Μίσιγκαν για την παραγωγή δύο νέων μοντέλων, αλλά και για να εκσυγχρονίσει εργοστασιακή μονάδα στο Οχάιο για την κατασκευή ενός καινούριου ημιφορτηγού.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ΗΠΑ ως παγκόσμιο κέντρο κατασκευής των οχημάτων που βρίσκονται στην καρδιά της αγοράς SUV και φορτηγών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος της FCA.

Η απόφαση ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες δέχονται πίεση από την νέα διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να κατασκευάζουν περισσότερα οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τραμπ επέκρινε την General Motors και την Toyota επειδή παράγουν αυτοκίνητα στον Μεξικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:27 - 09 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.