ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody's: Credit Negative για γερμανικές τράπεζες τα ναυτιλιακά NPLs

13:17 - 14 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Moody's: Credit Negative για γερμανικές τράπεζες τα ναυτιλιακά NPLs
Αρνητικά για την πιστοληπτική ικανότητα (Credit Negative) αποτιμά την αυξημένη έκθεση των γερμανικών τραπεζών στα δάνεια των ναυτιλιακών εταιρειών ο οίκος αξιολόγησης Moody's, με αφορμή και την πρόσφατη πρόβλεψη για ζημίες της Commerzbank AG.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έκανε λόγο την περασμένη Πέμπτη για ζημίες έως και 559 εκατ. ευρώ από τα δάνεια των ναυτιλιακών, όταν η αντίστοιχη πρόβλεψη πέρυσι ήταν 331 εκατ. Μάλιστα, για το 2017, αναμένει το ποσό να φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, «ομοιοπαθής» είναι και η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης, η οποία μιλά για ζημίες 346 εκατ. ευρώ το 2016 λόγω του αυξημένου κινδύνου στα ναυτιλιακά δάνεια, έναντι 124 εκατ. το 2015. 


Η Moody's σημειώνει ότι στην ίδια μοίρα βρίσκονται οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες, μεταξύ αυτών και η Norddeutsche Landesbank GZ. 
«Οι γερμανικές τράπεζες θα πιεστούν να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερες προβλέψεις επισφαλών δανείων, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη τους», εκτιμά. 


Καταλήγοντας, ο οίκος υπενθυμίζει τις αρνητικές προοπτικές (outlook) για τον κλάδο των εφοπλιστών το επόμενο 12μηνο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.