ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H SoftBank αγοράζει την Fortress Investment για 3,3 δισ.δολάρια

13:54 - 15 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
H SoftBank αγοράζει την Fortress Investment για 3,3 δισ.δολάρια
Στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας private equity και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Fortress Investment Group, θα προχωρήσει ο ιαπωνικός κολοσσός στο ίντερνετ και τις τηλεπικοινωνίες, SoftBank Group, έναντι 3,3 δισ. δολαρίων.

Η αγορά παρεκκλίνει ελαφρώς από τις συνηθισμένες επενδύσεις της SoftBank σε εταιρίες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, όπως η απόκτηση του κολοσσού στο σχεδιασμό τσιπ, ARM, πέρυσι για 32 δισ. δολάρια.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν τουλάχιστον αναλυτή, τον Jesper Koll, CEO της WisdomTree Japan, η εξαγορά αυτή θα επιτρέψει στην ιαπωνική εταιρία να αποκτήσει γνώσεις παγκόσμιας κλάσης επάνω στη χρηματοοικονομική διαχείριση. «Η SoftBank πραγματικά κάνει άλμα στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τις δραστηριότητες private equity», τόνισε ο Koll, ο οποίος περιέγραψε την κίνηση ως «διορατική στρατηγική».

 

Θεωρητικά, η εμπειρογνωμοσύνη της Fortress στη χρηματοοικονομική διαχείριση και το ενεργητικό που διαθέτει, θα μπορούσαν να τονώσουν το τεράστιο τεχνολογικό, επενδυτικό fund της SoftBank, αξίας 100 δισ. δολαρίων, το SoftBank Vision Fund. Επικεφαλής του fund είναι ο Rajeev Misra, ο οποίος σύμφωνα με το Reuters ήταν ανώτατο στέλεχος στην Fortress πριν τον προσλάβει η SoftBank το 2014.

 

Το CNBC υπενθυμίζει ότι το Δεκέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι η SoftBank είχε συμφωνήσει να επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας 50.000 θέσεις εργασίας. Ρεπορτάζ υποστηρίζουν πως αυτά τα χρήματα προέρχονται από το SoftBank Vision, αναφέρει το διεθνές δίκτυο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.