ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ θα φέρει κέρδη $12 δισ. στις τράπεζες;

15:45 - 16 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
Ο Τραμπ θα φέρει κέρδη $12 δισ. στις τράπεζες;
Ενας χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής, όπως έχει άλλωστε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει η κυβέρνηση Τραμπ, αναμένεται ότι θα φέρει έκρηξη κερδών στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα, οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ ενδέχεται να δουν αύξηση 14% στα κέρδη τους κατά μέσο όρο , αν ο πρόεδρος σταθεί πιστός στη δέσμευσή του ότι θα μειώσει τους εταιρικούς φόρους, αναφέρει το Bloomberg.

Αν γίνει αυτό πράξη, οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι τα τραπεζικά ιδρύματα, σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις, γιατί συνήθως έχουν λιγότερες απομειώσεις και θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν μέχρι και 12 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Ο Τραμπ έχει πει ότι θα μειώσει τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 35% σήμερα σε 15%.

 

Ο ομοσπονδιακός φορολογικός συντελεστής για τις μεγαλύτερες τράπεζες βρισκόταν στο 28% την τριετία μέχρι και το 2015, ήτοι διπλάσιος από το 14% που πλήρωναν όλες οι μεγάλες εταιρείες.

 

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν κάνει ράλι από τις εκλογές και μετά, με τον τραπεζικό δείκτη KBW να ενισχύεται κατά 29% και τη μετοχή της Goldman Sachs να σημειώνει ρεκόρ ανόδου.

 

Σύμφωνα με υπολογισμούς που παραθέτει το Bloomberg, η εξοικονόμηση που θα πετύχαινε με τη μείωση των συντελεστών το 2015 η Wells Fargo θα μπορούσε να φτάσει τα 3,8 δισ. δολ.

 

Η Citigroup θα εξοικονομούσε λιγότερα λόγω του ότι τα περισσότερα κέρδη της προέρχονται εκτός ΗΠΑ. Το ίδιο ισχύει και για τη Bank of America, καθώς έχει και τώρα μειωμένους φορολογικούς συντελεστές.

 

Goldman Sachs και Morgan Stanley θα μπορούσαν να δουν νούμερα ανάλογα με της Wells Fargo αν και οι αποταμιεύσεις που κατέχουν σε δολάρια είναι λιγότερες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.