ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένα τα κέρδη της Swedbank το α' τρίμηνο

10:43 - 25 Απρ 2017 | Επιχειρήσεις
Αυξημένα τα κέρδη της Swedbank το α' τρίμηνο
Mία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας και της περιοχής της Βαλτικής, η Swedbank, ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν άνοδο το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους από το ισχυρό τμήμα στεγαστικών βοήθησαν να αντισταθμιστεί μια άνοδος σε δαπάνες και πιστωτικές ζημίες.

Η τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 5,12 δισ. σουηδικών κορωνών (577,2 εκατ. δολάρια), έναντι 4,31 δισ. κορωνών την ίδια περίοδο πέρυσι για τους τρεις μήνες μέχρι τις 31 Μαρτίου.

 

Τα κέρδη υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών της FactSet που ανέμεναν 4,93 δισ. κορώνες, μεταδίδει το MarketWatch.

 

Οι πιστωτικές απομειώσεις αυξήθηκαν στη διάρκεια του τριμήνου, κυρίως λόγω μιας ανόδου στις προβλέψεις για υποχρεώσεις που συνδέονται με το πετρέλαιο, με τις μεγάλες πετρελαϊκές να είναι ακόμη διστακτικές να επενδύσουν εν μέσω χαμηλών τιμών στο μαύρο χρυσό. Ωστόσο, η μονάδα τραπεζικής που ασχολείται με τη Βαλτική εμφάνισε ανάκτηση οφειλών.

 

«Οι σουηδικές δραστηριότητές μας παρουσίασαν υψηλό επίπεδο δραστηριότητας, ιδιαίτερα στα στεγαστικά δάνεια, τα οποία παρήγαγαν αυξημένους όγκους και περιθώρια», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος Birgitte Bonnesen.

 

«Οι αυξανόμενες τιμές των μετοχών τόνωσαν τα έσοδα στη σουηδική μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, την ίδια στιγμή που οι πρωτοβουλίες μας για εξοικονόμηση αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα (…) Η εστίασή μας στην αποταμίευση για συνταξιοδότηση, η οποία γίνεται όλο και πιο σημαντική για τους πελάτες μας, θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

 

Από την άλλη, η Swedbank ανέφερε ότι ο εταιρικός δανεισμός υποχώρησε ελαφρώς στο τρίμηνο, λόγω εξοφλήσεων και επιπτώσεων των διακυμάνσεων στα νομίσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.