ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Απροσδόκητη άνοδος στα κέρδη το β’ τρίμηνο

15:20 - 18 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
Goldman Sachs: Απροσδόκητη άνοδος στα κέρδη το β’ τρίμηνο
Απροσδόκητη άνοδο στα κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε η Goldman Sachs.

Η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε κέρδη 3,95 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι μέσης πρόβλεψης των αναλυτών στα 3,39 δολάρια και κερδών 3,72 δολαρίων το ίδιο διάστημα πέρυσι.

 

Τα έσοδα υποχώρησαν σε 7,89 δισ. δολάρια από 7,93 δισ. πέρυσι, ενώ ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 7,52 δισ.

 

Αντίπαλοι περιλαμβανομένων των JPMorgan και Citigroup ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα πτώσεις στις δραστηριότητες trading. Ωστόσο οι δικές τους υποχωρήσεις αντισταθμίστηκαν μερικώς από ανόδους σε άλλες μονάδες, όπως για παράδειγμα στον εταιρικό δανεισμό.

 

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, παρά τις μεγάλες αλλαγές που έχει κάνει η Goldman Sachs μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, εξακολουθεί να βασίζεται σε υπερβολικό βαθμό στη διαχείριση πονταρισμάτων, περίπλοκων συναλλαγών και συμφωνιών για λογαριασμό εταιρικών και θεσμικών πελατών.

 

Η ζήτηση για τέτοιου είδους υπηρεσίες έχει περιοριστεί, καθώς οι ταραγμένες αγορές οδηγούν σε καθυστέρηση για κάποια ντιλ, εν αναμονή των φορολογικών και ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων από την Ουάσινγκτον.

 

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της Goldman διαμορφώθηκε στο 8,7% στο τρίμηνο. Η Goldman Sachs είναι από τις ελάχιστες τράπεζες που έχουν ξεπεράσει με αξιοπιστία το 10% -ένα επίπεδο που συνήθως απαιτούν οι επενδυτές- από την κρίση και μετά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.