ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλεγχο στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για... καρτέλ ζητά η VW

13:05 - 24 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
Έλεγχο στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για... καρτέλ ζητά η VW
Έρευνα στις εδώ και δεκαετίες προσπάθειες συντονισμού των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας ζητά η Volkswagen, εν μέσω αυξημένης ανησυχίας για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων και για ύπαρξη καρτέλ.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από την προειδοποίηση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών αρχών από την Volkswagen πριν από ένα χρόνο, για τη διενέργεια συζητήσεων μεταξύ της ίδιας και των κορυφαίων γερμανικών ομολόγων της, αναφέρουν πηγές της WSJ.

 

Η απόφαση της VW να μιλήσει για αυτά που θεωρεί ότι θα μπορούσαν να ήταν παράνομα, αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της διοίκησης να επανεξετάσει τις παλιές πρακτικές και να ζητήσει πιο προσεκτική εξέταση από τις αρχές μετά από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων των ντηζελοκίνητων οχημάτων που έπληξε την εταιρεία.

 

Η νέα διοίκηση της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας αυτοκινήτων, που ανέλαβε μετά το σκάνδαλο του diesel, ανακάλυψε έγγραφα κατά τη διάρκεια μιας έρευνας από τις γερμανικές αρχές το 2016 για καθορισμό των τιμών χάλυβα, που θα μπορούσαν να αποτελούν αθέμιτη σύμπραξη από εταιρείες όπως οι VW, BMW, Porsche, Audi, Daimler.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.