ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: Προχωρά σε επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολαρίων

11:15 - 31 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
HSBC: Προχωρά σε επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολαρίων
Σε επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων προχωρά η HSBC, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερων επιστροφών στους μετόχους, καθώς οι επιδόσεις της βελτιώνονται.

Η τράπεζα ανακοίνωσε το πρόγραμμα επαναγοράς τίτλων μαζί με τα αποτελέσματα β' τριμήνου, όπου τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 57% στα 3.87 δισ. δολάρια από 2.47 δισ. δολάρια το περυσινό β' τρίμηνο. Τα κέρδη προ φόρου την ίδια περίοδο σημείωσαν άνοδο της τάξης του 47% στα 5.3 δισ. δολάρια.

 

Σημειώνεται ότι συνολικά από το β' εξάμηνο του 2016, οπότε και ανακοίνωσε το πρώτο πρόγραμμα επαναγοράς τίτλων, οι επαναγορές της βρετανικής τράπεζας ανέρχονται σε 5.5 δισ. δολάρια.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η HSBC είναι μια από τις ελάχιστες πολυεθνικές τράπεζες που ενίσχυσαν την συνολική κερδοφορία και το μερίοδο αγοράς τους μέσω ενός συνδυασμού δραστηριοτήτων του retail banking, commercial banking και investment banking. Πολλές τράπεζες επέλεξαν τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων τους στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.